TIP na vánoční dárek: Čajová souprava, která povýší běžné chvíle na výjimečné

Čajová souprava

Také už máte dost pořizování nepraktických dárků, o nichž už dopředu víte, že na ně nakonec zase bude jen sedat prach? Toužíte najít něco, čím dáte svým blízkým najevo, že vám na nich skutečně záleží? A nemůžete se už dočkat té nefalšované radosti a nadšení v jejich očích? Nechejte se okouzlit čajovým světem a vyberte praktický a nádherný dárek, který se stane ozdobou každého interiéru.  


Darovat svým nejmilejším k Vánocům ponožky, to už si dnes nejspíš troufnou jen ti nejostřílenější borci. Na druhou stranu okouzlujícími a roztomilými drobnostmi, kterých máme plné poličky, by většina z nás dokázala naplnit ne jednu, ale mnohdy hned několik místností.

Vymyslet dárek, na který se nebude pouze prášit a obdarovaný si bez něj po čase nebude umět představit být, dá pořádně zabrat. A teď si představte, že jste takový dárek našli. Ještě po letech uvidíte, že ten, komu jste ho darovali, jej stále používá. A nejen to – stále má z něho stejnou radost. Nejde totiž jen o čistě praktickou věc. Jde o designový kousek, který dokonale dotváří atmosféru jeho domova.

 

 Čajová souprava – volba, při které je vítězem srdce i rozum

O čem že je řeč? Hádáte správně – o čajové soupravě. Její kouzlo spočívá především v tom, že dokáže obyčejné setkání proměnit v nezapomenutelný zážitek. Zcela běžné pití čaje povýší na novou úroveň – vykouzlí z něj hotový obřad. Dodá odpočinku a posezení s přáteli atmosféru, kterou byste jinak vytvářeli jen stěží.

Nechejte se unést různorodým designem čajových souprav v našem e-shopu. Vyberete si, ať už vaše srdce touží po keramických nebo porcelánových soupravách. Je libo kombinace dvou drobných šálků s malou konvičkou? Nebo si raději vyberete čajovou soupravu, která pohodlně obslouží hned několik hostů? V nabídce čajových souprav najdete i sestavy pro skutečné fajnšmekry. Například soupravou Zhong s konvičkou i-sing, třemi šálky, čajovým mořem a pinzetou, která je určena pro vlastní přípravu čaje, neurazíte ani ostřílené znalce.

 

Čajová souprava

 

Doplněk, který se hodí do každého interiéru

Jenže co když vám vůně čaje imponuje, ale nejste si jistí, jak je na tom ten, komu se dárek chystáte koupit? Žádný strach. Čajový servis nejen že slouží jako skvělá výbava pro trávení volného času s přáteli během dlouhých zimních večerů, ale fantasticky se vyjímá také v každém obýváku. I kdyby se tedy nakonec obdarovaný v pití čaje přece jenom nezhlédl, čajová souprava mu skvěle poslouží i jako krásná dekorace.

A navíc, kdo tvrdí, že se z člověka, kterého pití čaje nechávalo doposud chladným, právě díky vašemu dárku nestane nadšený milovník čajových obřadů?

 

Čajová souprava

 

Jeden dárek, nekonečno možností

Jak tedy čajovou soupravu pro vaše blízké správně vybrat? V jednoduchosti je můžeme rozdělit podle velikosti na servisy s větší a menší čajovou konvičkou. Druhá ze zmíněných kategorií je určena pro přípravu těch nejkvalitnějších čajů. Čaj se nasype přímo do konvičky, ve které je často pro tyto účely zabudované sítko. Do konvičky se obvykle nevejde více než 2 dcl nápoje a doplňují ji malé šálky. Servírování čaje se v takovém případě stává skutečně jedinečným zážitkem.

Při výběru se proto zaměřte především na preference obdarovaného. Nezapomeňte, že rozhodující roli může hrát i materiál, ze kterého je čajová souprava vyrobena. Kromě toho, že ne všechny materiály se mají rády s mycími prostředky používanými v myčce nádobí, některé druhy materiálů se vyznačují i tím, že snadno vtáhnou vůni a chuť čaje. Ta se potom může silně projevit i v nápojích, které v čajovém servisu připravujete příště.

Samostatnou kapitolou je pak barva a design soupravy. Zde již obvykle záleží na vkusu a na tom, s jakým stylem se budete snažit čajovou soupravu sladit.

 

Detaily, na kterých záleží

Sestavu skládající se z konvičky a šálků navíc můžete ve většině případů vy nebo ten, komu ji darujete, snadno doplnit o další kousky z naší nabídky ve stejném designu.

Pokud součástí vámi vybrané čajové soupravy není sítko, můžete si vybrat hned z několika typů. Soupravu ale obohatíte také čajovými lžičkami, talířky či tácky. Skvělým doplňkem je i ohřívák na konvičku, díky kterému čaj zůstane po celou dobu příjemně teplý. A pokud chcete svůj dárek dotáhnout přímo k dokonalosti, vyberte k čajové soupravě rovnou i kvalitní sypaný čaj, který si obdarovaný zamiluje.

 

Čajová souprava - dárek

 

Darujte kus svého já

Máte doma obrázek, hrníček, knížku nebo jinou věc, která vám vždy připomene, od koho a za jakých okolností jste ji dostali? Pořiďte svým blízkým kvalitní čajovou soupravu a dopřejte jim pocit, že vám na nich skutečně záleží.

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.