Guatemala Huehuetenango - zrnková káva, 250 g
Kód: 8241Detailní popis produktu
Guatemala Huehuetenango - zrnková káva, 250 g
Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé. Zrnka této kávy se označují jako SHB (strictly hard beans) a jsou považována zrna špičkové kvality, která jsou pěstována v nadmořské výšce okolo 1500 metrů nad mořem.
O kávě
Chuť: sušené broskve, mandle, čokoláda
O kávě Guatemala Huehuetenango
Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Káva arabica může růst obecně v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8.
Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou k růstu využívat.
Káva rostoucí v oblasti Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až ve výšce 2000 metrů bez poškození mrazem a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání.
Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon. Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Druh: | 100% arabica |
Země původu: | Guatemala |
Kyselost: | nízká |
Odrůda: | Catuai, Cattura, Pacas |
Stupeň pražení: | 3 - středně Intenzivní |